Комунальний заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу №302 Дніпровської міської ради


remember me

 

День вишиванки 2023

День Вишиванки: Символ Краси та Об'єднання

День Вишиванки є особливим святом, яке заповнює наші серця радістю та національною гордістю. Це день, коли ми з дітьми та працівниками нашого закладу спільно відкриваємо та святкуємо вишиванкову красу та важливість української традиції.

Чим саме так цікавий День Вишиванки? По-перше, це нагадує нам про значення вишиванки як символу нашої національної ідентичності. Ми разом з дітьми вивчаємо історію та традиції українського народного одягу. Діти з захопленням розглядають вишиванки з різними візерунками та кольорами, розуміють, що кожна вишивка має свою унікальну симболіку та розповідає про наше минуле.

У цьому році ми взяли участь у Всеукраїнському online-флешмобі до Дня Вишиванки. Це була незабутня подія, де ми могли поділитись нашою любов'ю до вишиванок та показати свою підтримку українським традиціям. Під час флешмобу разом з освітянами, батьками і дітьми м. Дніпро, одночасно, онлайн, заспівали гімн України та пісню "Червона калина". Це було надзвичайно емоційно та виразно. Кожен із нас відчував себе часткою великої української родини, яка святкує свою національну спадщину.